Bug 2149 - Email user new account details, after account creation
Summary: Email user new account details, after account creation
Status: CLOSED FIXED
Alias: None
Product: Koha
Classification: Unclassified
Component: Patrons (show other bugs)
Version: master
Hardware: All All
: P3 enhancement (vote)
Assignee: Galen Charlton
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2008-05-21 05:09 UTC by Chris Cormack
Modified: 2012-10-25 21:28 UTC (History)
0 users

See Also:
Change sponsored?: ---
Patch complexity: ---
Who signed the patch off:
Text to go in the release notes:
Version(s) released in:


Attachments
account details in notices screen (48.95 KB, image/png)
2008-05-21 05:20 UTC, Chris Cormack
Details
example of default 'account details' template (45.97 KB, image/png)
2008-05-21 05:21 UTC, Chris Cormack
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Chris Cormack 2010-05-21 00:47:07 UTC


---- Reported by mason@kohaaloha.com 2008-05-21 05:09:18 ----

When the new 'AutoEmailOpacUser' syspref is on...
Koha attempts to send a 'Your new account details are...' email to the user

Koha selects a record from the letters table - matched on the users 'branchcode'
If a branch letter cant be found, a DEFAULT letter is sent instead.

Koha uses a new 'AutoEmailPrimaryAddress' syspref to determine which of the borrowers emails addresses is the primary address

If this primary adress isn't valid, Koha attempts to find a valid address in 
borr.email, borr.emailpro and finally borr.B_email

If no valid email is found, the notice isn't set



---- Additional Comments From mason@kohaaloha.com 2008-05-21 05:20:31 ----

Created an attachment
account details in notices screen





---- Additional Comments From mason@kohaaloha.com 2008-05-21 05:21:39 ----

Created an attachment
example of default 'account details' template





---- Additional Comments From mason@kohaaloha.com 2008-05-21 17:22:30 ----

initial patches sent



---- Additional Comments From mason@kohaaloha.com 2008-05-22 02:54:48 ----

(In reply to comment #3)
> initial patches sent
> 

Oops - incorrect SMTP settings, patches sent...





---- Additional Comments From jmf@liblime.com 2008-05-30 10:09:58 ----

Closing this one out as the patches have been pushed up.



--- Bug imported by chris@bigballofwax.co.nz 2010-05-21 00:47 UTC  ---

This bug was previously known as _bug_ 2149 at http://bugs.koha.org/cgi-bin/bugzilla3/show_bug.cgi?id=2149
Imported an attachment (id=519)
Imported an attachment (id=520)

Actual time not defined. Setting to 0.0
The original reporter of this bug does not have
   an account here. Reassigning to the person who moved
   it here: chris@bigballofwax.co.nz.
   Previous reporter was mason@kohaaloha.com.
The original assignee of this bug does not have
   an account here. Reassigning to the default assignee
   for the component, gmcharlt@gmail.com.
   Previous assignee was mason@kohaaloha.com.
The original submitter of attachment 519 [details] is unknown.
   Reassigning to the person who moved it here: chris@bigballofwax.co.nz.
The original submitter of attachment 520 [details] is unknown.
   Reassigning to the person who moved it here: chris@bigballofwax.co.nz.