Bug 36927 - ERM eUsage reports : Display by year does not work
Summary: ERM eUsage reports : Display by year does not work
Status: NEW
Alias: None
Product: Koha
Classification: Unclassified
Component: ERM (show other bugs)
Version: 23.11
Hardware: All All
: P5 - low normal (vote)
Assignee: Jonathan Druart
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2024-05-22 13:48 UTC by Michaela Sieber
Modified: 2024-06-25 14:50 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Change sponsored?: ---
Patch complexity: ---
Documentation contact:
Documentation submission:
Text to go in the release notes:
Version(s) released in:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michaela Sieber 2024-05-22 13:48:00 UTC
This Bug exists in Koha Versions 23.11.05 and prior !

In the ERM module eUsage > Reports > Saved reports exists a ‘Display by year’ toggle at the top. If there is more than one year, you could use this to update the table with data from previous years.

Unfortunately this feature does not work, it displays always the same results.

to reproduce:

1.) harvest some usage data from a data provider with start date last year and end date this year
2.) save three different reports for this data provider
  2a.) report for last year  (by month with period total)
  2b.) report for this year  (by month with period total)
  2c.) report for both years (by month with period total)
3.) Check now in the reports you created in 2a.) and 2b.) that the monthly usage data for last year differ from usage data this year
4.) Go to the report you created in 2c.) and try to switch between the years by using the drop down and click on the button 'Update table'
5.) recognize that you see "Processing..." very short, but nothing happens


This Bug does not exist in the current main version
Comment 1 Matt Blenkinsop 2024-05-22 15:28:09 UTC
I've just tried to recreate this on 23.11.05 and can't reproduce the issue. What report/metric types are you using for the test plan?
Comment 2 Michaela Sieber 2024-06-25 14:50:11 UTC
(In reply to Matt Blenkinsop from comment #1)
> I've just tried to recreate this on 23.11.05 and can't reproduce the issue.
> What report/metric types are you using for the test plan?

Sorry, I missed your Question...

We mostly use "By month with period total" for B1 or J1 Reports and metric Unique_Item_Requests