Bug 2206 - Authorities not updating with the number of biblios
Summary: Authorities not updating with the number of biblios
Status: CLOSED FIXED
Alias: None
Product: Koha
Classification: Unclassified
Component: Cataloging (show other bugs)
Version: master
Hardware: PC All
: PATCH-Sent (DO NOT USE) blocker (vote)
Assignee: Galen Charlton
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2008-06-03 10:28 UTC by Nicole C. Engard
Modified: 2021-03-23 11:17 UTC (History)
0 users

See Also:
Change sponsored?: ---
Patch complexity: ---
Text to go in the release notes:
Version(s) released in:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Chris Cormack 2010-05-21 00:47:47 UTC


---- Reported by nengard@gmail.com 2008-06-03 10:28:44 ----

When adding an authority to a bib record the authority doesn't update to show that it's linked to that bib.

Per Chat:
<nengard> authorities question - i have an authority record for stephen king - i applied it to a book by stephen king and saved the record - how do I get the authority record to show that it's used on 1 biblio?
 <nengard> it still says 0 biblio
 <gmcharlt> nengard: should be picked up by indexing
 <nengard> hmmm - well i think my index has been rebuilt since i did this - but i'll do it on training and see what happens in 6 mnutes :)
<nengard> gmcharlt - per the authorities question - i assigned authorities to catalog records on the new training install - and it has rebuilt - but it still says 0 biblios
 <cfouts> i'll look...
 <gmcharlt> nengard: sigh - ok, please file a bug
 <nengard> :(
 <nengard> wait - rch - is authorities rebuilding on training?
 <rch> nengard: yes
 <nengard> bah - okay - filing bug
 <rch> nengard: checking error logs
 <nengard> k
 <rch> nengard: looks like might be a config issue, hold on
 <nengard> oh goodie
 <rch>  Search biblios ERROR 114 1 1+0 RPN @attrset Bib-1 @attr "1=Koha-Auth-Number" @attr 2=102 1
 <nengard> what does that mean?
 <rch> nengard: which biblios did you add authorities to?
 <nengard> biblionumber=606 - stephen king
 <nengard> and
 <nengard> biblionumber=124
 <nengard> - science fiction
 <rch> so you added to a 700$a ?
 <rch> for king?
 <nengard> 700a for stephen king
 <nengard> and 650 for science fiction
 <nengard> and on my test it was a 100z for king
 <nengard> 100a
 <rch> ok.  yeah, no subf 9 on those records.
 <nengard> subfield 9 where?
 <nengard> on the authority? or the bi record? and which field?
 <nengard> the authorities didn't prompt me that i was missing a field and neither did the bib
 <rch> nengard: when you save the bib, it should store the authority number in subf 9, without your involvement.
 <nengard> ah
 <nengard> so it's a bug
 <rch> nengard:  unless you modified the framework, yes.
 <nengard> okay - i didn't - so i'll report this
 <nengard> what priority?
<rch> nengard: that's a blocker :[



---- Additional Comments From rch@liblime.com 2008-06-03 11:51:56 ----


Some testing reveals that setting hidden value such that subf 9 is not displayed in the marc editor causes the auth link to be lost.

Help for hidden value needs to be updated also, since 'collapsed' doesn't seem to make sense anymore.




---- Additional Comments From gmcharlt@gmail.com 2008-06-24 15:13:12 ----

Patch submitted for this bug - subfield $9 (for headings fields) are now forced to always be present in the bib editor.



---- Additional Comments From jmf@liblime.com 2008-06-25 12:58:15 ----

tested and this is working, thanks Galen!



--- Bug imported by chris@bigballofwax.co.nz 2010-05-21 00:47 UTC  ---

This bug was previously known as _bug_ 2206 at http://bugs.koha.org/cgi-bin/bugzilla3/show_bug.cgi?id=2206

Actual time not defined. Setting to 0.0
CC member rch@liblime.com does not have an account here